top of page

expo. media. film.

Mijn zachte zeehond heeft gefigureerd in een film voor het Leids textielfestival 2021. 

Ook in de film een Drentse vlag en strand/schelpen van mijn hand. 

De film gaat over op reis gaan in Nederland met vilt ontmoetingen en vilt objecten.

 Mijn werk WOELWATER: in spiegelschrift  'geschreven' en leesbaar in het water.

 Van voorjaar tot eind zomer stond dit in de tuinen van Appeltern als onderdeel van een tentoonstelling met vilt werken van VKG leden. 

Dit grote ei was onderdeel van de buitententoonstelling op de Weerribben in juni t/m september 2019.

Het 'nest van vreemde vogels en hun eieren' stond buiten op een eiland met riet. Samen met VKG leden  is het complete werk per boot geplaatst (met storm) en weer afgebroken. Een mooi project.De makers: VKG Noord leden.Zichtbaar voor de vele bezoekers van de Weerribben. 

Mijn vrolijke vogel was onderdeel van een nest  vol vreemde vogels en eieren van VKG Noord leden op de Weerribben van juni t/m september 2019.

De verwerkte plastic onderdelen zijn aangespoeld

in de Eemshaven tijdens de 'containerramp'

op de Wadden.

Deze hand heb ik met onze dochter Nanoek gemaakt en heeft met vele andere (van textiel gemaakte) handen tentoongesteld gestaan op de Weerribben. Daarna is het als één vele-handen kunstwerk Nederland door gereisd.

Zes vogels hadden we gemaakt,  kunstenaar Tineke Szarzynski en ik. Alle zes stonden enkele maanden tentoongesteld in Friesland bij Ryptsjerk.

Het materiaal: restmateriaal.

Een basis van zes doedelzakken en wol (is ook restmateriaal) en daar op en aan een gordijnrails autoveren senseo-onderdelen sondevoeding-onderdelen schaats-onderdelen, een strijkijzer etc.

IMG_7320.jpg

Onderdeel van een serie vogel nestjes van vilt.

Deel van een maandenlange tentoonstelling in de Tuinen van Appeltern, met meerdere werken van VKG leden uit heel Nederland.

IMG_7346.jpg

Op reis...de Drentse vlag als onderdeel van 

het VKG onderdeel van de 'op reis' film 2021.

bottom of page